Bed&Brek in de Van der Pek

uitnodiging-voorkant445 Nynke Deinema

© 2008 -2011  4 ingerichte benedenhuisjes in Amsterdam Noord

Bed&Brek in de Van der Pek is ontstaan uit het project Op zoek naar het Noordgevoel. Wij (i.s.m. Caroline de Roy) hebben 4 benedenhuisjes in de Van der Pekbuurt ingericht naar het Noordgevoel.

Het project is uitgebreid met nog vier huisjes waarvan er één is ingericht als receptie. De drie andere huisjes hebben allemaal een verschillend thema. De ideeën hiervoor kwamen voort uit ‘Op zoek naar het Noordgevoel’. In het huisje van de Culturen ziet u de interpretatie van een gesprek die de kunstenaars hadden met een groep bewoners van verschillende culturele en religieuze achtergronden. Het onderwerp was hun visie op inrichting vanuit de eigen traditie. In het huisje van de Sterren hebben bekende Nederlanders die in Noord wonen of er hebben gewoond, een avond opgetreden in de speciaal voor hen gemaakte gouden kamer. .In het huisje van de Natuur kunt u onder meer insekten bekijken die door een amateurbioloog zijn gevangen en is er een bijzondere tuin aangelegd door een buurtbewoonster. Natuurlijk is het ‘Op zoek naar het Noordgevoel’ huisje ook nog steeds te bekijken.

Een bijzondere toevoeging aan het project is dat beeldend kunstenaars, schrijvers en muzikanten worden uitgenodigd om een week lang in een van de huisjes te verblijven. Als tegenprestatie laten ze een kunstwerk, met als thema Noordgevoel, achter in de receptie. Hiermee is de Bed en Brek in de Van der Pek de kortste Artist in Residence ter wereld. Het beheer en de exploitatie van ‘Bed&Brek in de Van der Pek’ is in handen van Werkervaringsbedrijf BSN. Op die manier zorgt het project ook voor werkervaringsplaatsen voor mensen die het op de arbeidsmarkt lastig hebben.

in opdracht van woningbouwvereniging Ymere

Bekende en minder bekende sterren uit Noord hebben opgetreden in de speciaal hiervoor gemaakte gouden kamer van het Sterrenhuis.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.